اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  دانشگاه

در سه دهه گذشته رخ داد؛

رتبه یک دانشجوبان آمریکایی در استفاده از ماری‌جوآنا

براساس یک مطالعه ملی که توسط دانشگاه میشیگان آمریکا صورت گرفته است، در سه دهه گذشته دانشجویان آمریکایی رتبه یک جهانی برای استفاده از ماری‌جوآنا بوده‌اند.

رتبه یک دانشجوبان آمریکایی در استفاده از ماری‌جوآنا

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، براساس یک مطالعه ملی که توسط دانشگاه میشیگان آمریکا صورت گرفته است، در سه دهه گذشته دانشجویان آمریکایی رتبه یک جهانی برای استفاده از ماری‌جوآنا بوده‌اند. 

ماری‌جوآنا که در فرهنگ عامه با نام علف یا گل نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از گیاه شاه‌دانه است که به عنوان داروی فعال‌کننده روان یا داروی طبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به جز ماری‌جوآنا، ترکیبات دیگری از گیاه شاه‌دانه نظیر حشیش و روغن حشیش نیز به‌دست می‌آید.

ماری‌جوآنا در برخی کشورهای دنیا مانند کانادا، بلژیک، استرالیا، هلند، اسپانیا و همچنین 32 ایالت از کشور آمریکا به‌عنوان یک درمان گیاهی با تجویز پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرد که به‌عنوان ماری‌جوآنا طبی از آن یاد می‌شود؛ داشتن، مصرف، و فروش آن در بیشتر کشورهای جهان غیرقانونی است.

براساس گزارش سازمان ملل، ماری‌جوآنا پرمصرف‌ترین ماده غیرقانونی جهان است.

در کشور آمریکا در سال 2013 رأی‌دهندگان در ایالت‌های کلورادو و واشینگتن با شرکت در دو همه‌پرسی در ماه نوامبر به آزادسازی مصرف ماری‌جوآنا رأی دادند.

علاوه بر ایالت‌های کلورادو، واشینگتن و آلاسکا مصرف دارویی ماری‌جوآنا در 20 ایالت آمریکا و پایتخت این کشور آزاد است.

بررسی‌ها نشان داد در سال 2016، 39 درصد از دانشجویان تمام وقت دانشگاه‌ها در سن 19 تا 22 سالگی به طور مداوم از ماری‌جوآنا استفاده کرده‌اند.

مؤسسه ملی سلامت آمریکا تخمین می‌زند: بیش از 4 میلیون آمریکایی گرفتار اعتیاد به ماری‌جوآنا باشند.

سازمان غذا و داروی آمریکا در تازه‌ترین بیانیه خود اعلام کرده است: «اینکه مصرف ماری‌جوآنا اعتیاد آور نیست، دروغ محض است؛ اعتیاد به ماری‌جوآنا واقعی است».

به گفته پژوهشگران دانشگاه هاروارد، در دسترس بودن ماری‌جوآنا همراه با افزایش تعداد مصرف‌کنندگان آن خواهد بود؛ این موضوع منجر به افزایش استعمال دخانیات و الکل نیز خواهد شد. 

پزشکان آمریکایی می‌گویند: این روزها تعداد افرادی که به دلیل ابتلا به علائم عجیبی چون فریاد کشیدن و حالت تهوع و استفراغ شدید به اورژانس‌های بیمارستان‌های ایالات آمریکا، مراجعه می‌کنند در حال افزایش است.

این اختلال که «Cannabinoid hyperemesis syndrome»، (استفراغ شدید ناشی از کانابینوئید) نام دارد هنوز به خوبی شناخته نشده، اما متخصصان علوم پزشکی معتقدند این علائم در افرادی که مقادیر بالایی از ماری‌جوآنا را در درازمدت مصرف می‌کنند ظاهر می‌شود.

آمارهای وزارت بهداشت آمریکا حاکی از آن است که پسران  و دختران دانشجو در سراسر ایالت متحده آمریکا بیش از هر ماده مخدر دیگری از ماری‌جوآنا استفاده می‌کنند. 

مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا با انتشار آمار و ارقامی اعلام کرد: بیش از 52 درصد افرادی که ماری‌جوانا استعمال می‌کنند، دختران دانشجوی سال اول و دومی هستند. 

محققان می‌گویند: معمولاً در مصرف کنندگان مزمن و طولانی مدت ماری‌جوآنا، عوارض بسیاری پدید می‌آید که می‌توان به تحریف ادراک حسی، اختلال درک زمان و مکان، افزایش حساسیت به صدا، افزایش تلقین پذیری، احساس دارا شدن یک درک عمیق‌تر از معانی اشیاء، احساس قدرت بیش از حد، شوریدگی یا اغتشاش فکری اشاره کرد.

همچنین، سرگردانی و توهمات از اثرات و خطرات عمده مصرف این ماده است؛ معمولاً میزان اختلالات عصبی و شخصیتی در افرادی که مصرف مار‌ی جوآنا در آنها بسیار بالاست، بیش از افرادی عادی است.

به گفته کالج سلطنتی روانپزشکان انگلیس مصرف ماری‌جوآنا در برخی موارد ممکن است اضطراب و پارانویا در افراد را افزایش دهد و منجر به سردرگمی و حتی توهم شود.

مارتا دی فارتی از کینگز کالج لندن می‌گوید: «شواهد قانع‌کننده‌ای» وجود دارد که مصرف منظم ماری‌جوآنا خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مثل اسکیزوفرنی را به خصوص در نوجوانان افزایش می‌دهد.

مایکل بلومفیلد از دانشگاه کالج لندن هم می‌گوید تصور می‌شود نوجوانان به ویژه بیشتر آسیب‌پذیر هستند به دلیل این که مغز آنها هنوز در حال رشد است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول